
Välkomna till en nätverksträff för barnbibliotekarier då vi valt att lyfta fram sago-, rams-, sång- och rytmikstunden på bibliotek. Hur och vad ska man tänka på när det gäller att planera och genomföra denna stund för de yngsta på biblioteket? Finns det verktyg för att kvalitetssäkra och utveckla densamma? Vi hoppas att träffen ska inspirera till att fler bibliotekarier arrangerar dessa stunder själva.
Innehåll
Pia Borrman, utvecklingsledare på Regionbibliotek Stockholm föreläser om Leonards plåster: om syfte, barnsyn och kvalitet i bibliotekets sagostund. Sagostunden är en av de äldsta aktiviteterna på folkbiblioteken. Hur ser en sagostund ut idag? Med vilket syfte erbjuds den? Vilka nås av sagostunden? Hur vet vi att vi har kvalitet i tjänsten? Pia berättar om den studie som genomfördes 2014 tillsammans med Åse Hedemark, lektor vid Uppsala universitet.
Bibliotekarierna Elina Garp och Erika Lundvall från Västerås stadsbibliotek berättar om Babybabbel. Babybabbel är ett språkutvecklande samarbete mellan biblioteket och Öppna förskolan i Västerås. Under fyra träffar möter de bebisar 0-10 månader och deras föräldrar och pratar språk med boken i fokus. Det utlovas praktiska tips och tankar kring hur man kan arbeta mot de yngsta barnen.
Självklart kommer det att finnas plats för frågor.
Information
Vi har ett antal fysiska exemplar av Leonards plåster. Hör av dig till katarina.larson [at] vgregion.se så skickar vi de antal du/ni vill ha. Finns även länk ovan för utskrift eller läsning online.
Mötet sker på Microsoft Teams. Alla deltar individuellt med en egen mobil, surfplatta eller dator samt gärna ett headset med mikrofon. Möteslänk skickas ut till anmälda deltagare ett par dagar i förväg.