Den 15 september håller vi höstens första Mötesplats barnkultur – den här gången helt digitalt. Vi välkomnar då Sandra Grehn från Göteborgs universitet och fördjupar oss i hur scenkonst kan arbeta med synen på barn och unga.
Sandra Grehn är fil. dr i litteraturvetenskap med inriktning mot teaterstudier och utgår i detta samtal från sin nypublicerade avhandling där hon undersökt hur Backa Teater, i tre uppsättningar som spelades mellan 2009 och 2012, på olika sätt fångar upp vanliga sätt att förstå barn och unga och deras plats i det svenska samhället samtidigt som scenkonstens form problematiserar synen på barn och unga. Avhandlingen fokuserar på hur Backa Teater har arbetat scenkonstnärligt genom rollbesättning, dramaturgi, regi och scenografi/rum för att öppna upp nya perspektiv.
– Jag visar hur scenkonst kan vara ett medvetet sätt att arbeta med såväl vuxnas som ungas föreställningar om barn och unga och på så vis bidra till både den scenkonstnärliga och akademiska diskussionen om barn- och ungdomsteater, såväl nationellt som internationellt.
Varmt välkommen till nästa Mötesplats barnkultur!
Om Sandra Grehn
Foto: Lars Magnusson
Digital mötesplats
Mötesplats barnkultur sker den här gången enbart digitalt. Länk och anvisningar skickas per mejl till anmälda deltagare närmare inpå evenemanget.
Om Mötesplats barnkultur
Mötesplats barnkultur är en möjlighet för alla som arbetar med eller är intresserade av barnkultur att mötas och låta sig inspireras. Vi startade hösten 2015 med föreläsning, samtal och fika, allt med fri entré.
Mötesplats barnkultur är ett samarbete mellan Kultur i Väst, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län, Region Halland/Kultur i Halland samt Centrum för barnkulturforskning vid Stockholms universitet.