Samverkansformer 1
Ordinarie programutbud och besök på kulturinstitutionerna erbjuds deltagare på folkhögskolorna. Syfte: att ”sänka trösklarna” till kulturinstitutioner och därigenom vidga deltagandet.
Samverkansformer 2
Fördjupade projekt som ger deltagare på folkhögskolor en djupare inblick i det kulturella uttrycket, för att komplettera den konstnärliga upplevelsen och omvandla den till bildning. Syfte: att utveckla metoder och pedagogiska redskap som syftar till att utnyttja kultur i läroprocesser.
Samverkansformer 3
Delaktighetsprojekt som innebär ett ömsesidigt utbyte för institution och skola. Syfte: öka medskapandet i betydelsen forma verksamheten av och med invånarna.
Samverkansformer 4
Intern kompetensutveckling/kunskapsväxling i form av kurser. Folkhögskolornas och kulturinstitutionernas personal utbyter kunskaper som kan omsättas i den ordinarie verksamheten. Syfte: utveckla kapaciteterna för bättre och bredare resursutnyttjande av kulturverksamheterna och en varierad pedagogik.
Svenskalärare på folkhögskola håller i workshop om att skriva lättläst.
Födelar för folkhögskolorna
Fördelar för kulturinstitutioner
Deltagare:
Folkhögskolor:
Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg, Folkhögskolan i Angered, Finska mångkulturella folkhögskolan, Göteborgs folkhögskola, Hjälmareds folkhögskola, Kvinnofolkhögskolan, Nordiska folkhögskolan i Kungälv, Wendelsbergs folkhögskola, Arbetarrörelsens folkhögskola Viskadalen, Borås folkhögskola
Helsjöns folkhögskola, Fristad Folkhögskola
Kulturinstitutioner:
Angeredsteatern, Göteborgsoperan, Göteborgssymfonikerna, Kultur i Väst, Röda Sten Konsthall, Västarvet, Regionteater Väst,
Textilmuseet och Borås museum, Borås konstmuseum