Pressmeddelanden

Här hittar du de senaste pressmeddelandena från Kultur i Väst.

 • Ebba Witt Brattström till författardag i Angered

  måndag 27 april 2015
  ​Den 29 april fyller vi Kulturhuset Blå Stället med en mängd härliga författare. Författardagen bjuder på bredd i både språk, stil och genre. Bland gästerna finns Ebba Witt Brattström som ska prata om sin senaste bok Stå i bredd – om 70-talets...
 • ​Barnkammarmusik på förskolor i regionen

  torsdag 23 april 2015
  Sista veckan i april är det dags igen för Kultur i Västs Barnkammarmusikturnéer. I ett samarbete med Högskolan för scen och musik får kammarmusikstuderande möta förskolebarn runt om i Västra Götaland.
 • ​Barnens favoritböcker framröstade i Bokjuryn

  torsdag 23 april 2015
  Nästan 36 000 barn och unga i Sverige har sagt sitt. Idag avslöjades vilka böcker som blivit framröstade till vinnare i Bokjuryn, vid en presskonferens på Linköpings stadsbibliotek. ​Detektiver, spöken och mystik har en ohotad ställning hos läsarna...
 • ​Frame – årets vinnare

  söndag 19 april 2015
  Festivallördagen på Bio Roy är över, de lyckliga vinnarna korade och alla priser utdelade. I nya kategorin 27+ var det Viana Mikkelsen och Ylva Henriksson som vann juryns hjärtan. För Mellan- och Tungviktsvinnarna Henrik Dahlbring och Maximilien Van...
 • ​Frame filmfestival – rakt in i biodimman

  onsdag 15 april 2015
  Långfilmsaktuella regissören Katja Wik gör det. Guldbaggevinnaren Fredrik Wenzel gör det. Filmare från hela Västra Götalandsregionen gör det. Kommer till Bio Roy på lördag, alltså. Det är dags för Frame filmfestival 2015.
 • ​Sallyswag – ös, artisteri och attityd

  måndag 13 april 2015
  Medlemmarna i bandet är etablerade musiker inom en lång rad genrer. Ur den färgsprakande musikaliska kollisionen uppstår en spännande och förförande Fågel Fenix du inte vill missa!
 • ​EU-informationsdag i Skövde

  fredag 10 april 2015
  Tisdagen den 14 april träffas kulturaktörer i Västra Götalandsregionen för en informationsdag kring EU-stöd. Dagen anordnas av Kultur i Väst i samarbete med Skövde Stad och Kommunalförbundet Skaraborg.
 • ​Över hundra filmer tävlar i årets Frame!

  tisdag 31 mars 2015
  Frame filmfestival har inte bara rekordstora priser i år, det har dessutom kommit in rekordmånga filmer. Alla är gjorda av filmskapare från Västra Götalandsregionen. Den 18 april på Bio Roy koras vinnare i tre tävlingsklasser och det delas ut priser...
 • Bilderboken och omvärlden – ny högskolekurs

  söndag 29 mars 2015
  ​Kursen Bilderboken och omvärlden är ett unikt första samarbete mellan Kultur i Väst och HDK – Högskolan för design och konsthantverk. Kursen riktar sig till yrkesverksamma inom kulturområdet som vill utveckla ett medvetet förhållningssätt till...
 • Tävlingen Slottets hemlighet har en vinnare

  tisdag 17 mars 2015
  Hela 1400 fantasieggande bidrag från barn i hela landet har kommit in till skrivartävlingen Slottets hemlighet. Det är första gången tävlingen arrangeras och själva handlingen utspelar sig på Tjolöholms slott i norra Halland. Nu har en vinnare...
 • World Wide Orchestra på vårturné

  måndag 16 mars 2015
  World Wide Orchestra är bandet med sällsynt stor spelaptit som spelar musik från överallt. Under sin vårturné bjuder de bland annat på kurdiska kärlekssånger, svängig svensk spelmansmusik, haitisk voodoomusik och amerikansk old-time.

 • Skrivartävling avgjord – Sune åker till Ullared i nästa bok!

  måndag 9 mars 2015
  I höstas startade skrivartävlingen där barn och unga inbjöds att lämna förslag på vad nästa Sune-bok ska handla om och heta. Över 1500 fantasifulla och roliga bidrag har skickats in. Men det var ett tema och en titel som fångade juryns uppmärksamhet...
 • 40 akter på Scenkonstdagarna barn & unga 2015 i Uddevalla

  torsdag 5 mars 2015
  Vi på Regionteater Väst och Kultur i Väst fortsätter vår gemensamma satsning på utbudsdagar för scenkonst för barn och unga. På Regionteater Väst i Uddevalla 10-11 mars visar vi smakprov på bokningsbara föreställningar från ​​Kulturkatalogen Väst...
 • ​Women In Jazz Project startar med USA-resa

  tisdag 3 mars 2015
  Under 2015 genomför Kultur i Väst projektet Women In Jazz Project, ett internationellt utbytesprojekt med fokus på att stärka och synliggöra kvinnliga musiker och kompositörer. I början av mars startar projektet, med en resa till USA.
 • ​Unga dirigenter provar vingarna med Göteborg Wind Orchestra

  måndag 2 mars 2015
  I höstas drog Dirigent igång, Kultur i Västs dirigentkurs för tjejer. Nu är det dags för de åtta deltagarna att kliva upp på pulten, framför en professionell blåsorkester. Den 10 mars får de en unik praktikdag med Göteborg Wind Orchestra.
 • ​Rekordstora priser i årets Frame-festival

  onsdag 25 februari 2015
  Kortfilmsfestivalen Frame slår nu upp dörrarna för filminlämning. Nytt för i år är en tävlingsklass för filmare över 27, där vinnaren kammar hem produktionsstöd till en ny kortfilm. I potten finns priser för sammanlagt 200 000 kronor – en...
 • Gränslandet – gör Sverige till en varmare plats

  fredag 13 februari 2015
  Välkommen till en dynamisk resa där konstformer, berättelser och språk sömlöst byter av varandra. Alla bidrar med ett gemensamt, hoppfullt budskap: mångfald äger.
 • ​You know how I feel – en hyllning till Nina Simone, Abbey Lincoln och Joni Mitchell

  fredag 6 februari 2015
  Lynne Arriale, Claire Martin och Grace Kelly är jazzstjärnor som skapar magi för musikälskare. Här tolkar de välkända klassiker från sina inspirationskällor: Nina Simone, Joni Mitchell och Abbey Lincoln.
 • ​Illuminati Wind Quartet – skotsk blåskvartett med vind i seglen

  tisdag 3 februari 2015
  Energi, glimt i ögat och en fantastisk publikkontakt kännetecknar skotska blåskvartetten Illuminati Wind Quartet. Nu åker de på turné till Trollhättan, Borås och Uddevalla.
 • ​Vägus – besatta av kärlek och död

  onsdag 28 januari 2015
  Nu ska de på turné igen, Västra Götalands Ungdomssymfoniker. Här hör du 75 tonåringar, besatta av kärlek och död, som spelar romantikens motsvarighet till heavy metal – Wagner och Tajkovskij.

Sidor

Senaste nyheter

 • Och vinnarna är....

  torsdag 23 april 2015
  Litteratur Nu vet vi vilka som har vunnit Bokjuryn. Inför trehundra barn på plats på stadsbiblioteket i Linköping presenterades årets vinnare.
 • Snart får vi veta vilka böcker som vann

  tisdag 21 april 2015
  Bibliotek På torsdag, på Världsbokdagen, presenteras vinnarna i året Bokjuryn, tävlingen där barn och unga upp till 19 år får rösta bland fjolårets bästa böcker.
 • Ebba Witt Brattström till Författardag i Angered

  tisdag 21 april 2015
  Bibliotek Den 29 april fyller vi Kulturhuset Blå Stället med en mängd härliga författare. Författardagen bjuder på bredd i språk, stil och genre. Bland gästerna finns Ebba Witt Brattström som ska prata om sin senaste bok Stå i bredd – om 70-talets litteratur.