Röster från Expo 2012

I år kom 450 personer till Expo för att se och uppleva Kultur i Västs musikutbud. Denna gång var det artister som Kapten Röd och Sofie Livebrant som var extra populära. Även ett musikaliskt porträtt av Karin Boye hörde till de produktioner som sålde slut redan på plats. 

(på bilden tillsammans med Morgan Larsson, årets presentatör)

– Jag vill säga ett stort tack till alla som kom till årets Expo, säger Marie Bävholm, producent på Kultur i Väst och som har varit projektledare för Expo tio år i rad. 
– Det är så roligt och givande för oss på Kultur i Väst att en gång om året få träffa alla arrangörer och få visa upp vårt musikutbud i sin helhet. Fram till nästa års Expo hoppas vi få träffa alla i lite mindre grupper för att tillsammans arbeta fram kommande verksamhet. Håll utkik efter våra arrangörsträffar och bombardera oss med idéer och uppslag via mejl och telefon. I en dialog kan vi gemensamt skapa det allra bästa utbudet. Ett utbud som vi ser fram emot att få presentera på Expo 2013.
(Bild: Marie Bävholm tillsammans med årets presentatör Morgan Larsson) 

 

Så här tyckte vi om Expo 2012

 

Lotta Axelsson, ABF i Härryda
- Jag är nöjd med dagen och utbudet. Det har varit blandat men gott. Ganska mycket fokus på seniorer i början. Karin Boye var fantastisk. 


Johan Evertsson och Christina Carlsson, musiklärare på Göteborgs folkhögskola
- Vi har spånat lite på hur vi skulle kunna använda hörlursriggen och göra en lunchkonsert på ett annorlunda sätt. Vi får spåna vidare på det där. Kanske kan vi använda den på något sätt i vår retorik- och kommunikationsundervisning. 


Annelie Lagergren, kultursekreterare Kungälv
- För oss kultursekreterare är det extremt viktigt att få komma och se delar av föreställningarna. Vi vill inte behöva köpa grisen i säcken. 


Gert Karlsson, Folkets hus och parker i Värmland, Västergötland och Halland
- Expo är ett viktigt evenemang för mig, det är viktigt att kunna prata med folk i pauserna och se utbudet. Vi passade också på att ha ett samarbetsmöte innan. 


Rolf Westergren, Peter Olsson, Gösta Johansson, Gunnel Boman, Bengt Andersson. Vänersborgs musikförening.
- Det är bra med Expo, det är bra att få inblick. Men i år var det för för lite jazz. Vi är intresserade av att beställa Sofie Livebrant och Hanne Boel. 

Bibbi Andersson, Gullspångs riksteaterförening och fd lärare. 
- Jag hoppas att få se något som vi kan ta hem till Gullspång. Expo är viktigt! Vi beställer hem seniorföreställningar i samarbete med seniorföreningen i Gullspång och annat som kan passa för fler målgrupper. 

 
Catarina Regnell och Annelie Mattson, förskolelärare. Sitter med i barn- och ungdomsulturgruppen i Sotenäs kommun. 
- Vi är här idag för att hitta bra musikteater, att hitta något att beställa hem. Vi har beställt något varje år. Det är jätteviktigt att få se det man beställer. 

 
Marika Ekström, Barn- och ungdoms-kultursekretare i Skövde kommun.
- Det är till stor hjälp att ha sett, det ger mycket att se och få aha-upplevelser, det får man inte när man läser katalogen. Det är härliga dagar. Man träffar bra människor. Det är trevligt och det är lagom långa snuttar, man hinner få mycket och det är en bra bredd på utbudet.  


Anna Bergh, Härryda kommun, elevassistent på en träningsskola. 
- Jag tycker det är roligt att vara här och jag hoppas att hitta något som passar oss. Expo är ganska viktigt för oss. Det är lättare att beställa när man sett delar av föreställningen. 


Ole Wiggo Bang, Operachef Värmland Opera. 
- Det ska bli intressant att se vilka barn- och ungdomsproduktioner man har prioriterar. Expo är ett bra fönster för att se vad som sker och ett bra sätt att följa med.


Hanna Mellin, bibliotekarie Högsbo bibliotek 

- Det är första gången som jag är här, det verkar spännande. Jag kommer att ta hem det jag upplever och diskutera med programgruppen på biblioteket. Det är bra med snapshots och de är lagom långa. 


Vicki Klaiber, projektledare Entré Sjuhärad och Karin Graube, bibliotekarie på Busbiblioteket på Drottning Silvias Barnsjukhus. 
- Vi är stammisar. Expo är det roligaste arrangemanget på hela året och det blir hela tiden högre kvalité på musikproduktionerna och arrangemanget. 

  
Linda Hellberg Gustafson och Kerstin Engström förskolechef Kungälvs kommun och kulturombud för förskola/skola. 
- Det har varit för lite utbud för små barn 1-5 år. Idag fick vi inte med så mycket hem, men tidigare år har vi fått med oss mycket fint. Vi tycker att Expo är viktigt, vi vill se vad vi köper och vi har alltid kul. Det är ett break från vardagen. Detta arbete gör vi vid sidan om vårt arbete så detta blir gräddet på moset. 


Lotta Larsson, Rydbergsskolan i Lerum, Matilda Särbo, Emma Kovacs elevrådsordförande
- Idag har vi har beställt Kapten Röd och Sofie Livebrandt. Det är bra att man kan boka direkt på plats och det är viktigt att se det vi beställer. Det är även viktigt att ibland komma ut från skolan. 


Monica Gyllkrantz, intendent Rydals museum
- Jag är jättenöjd och inspirerad och jag tar med mig det jag har sett hem och diskuterar. Jag är nyinflyttad och upptäcker hela tiden nya grupper som jag inte kände till vilket är bra. Då kan jag koppla ihop grupper med utställningar på ett bra sätt. Det är också bra att vara här för att träffa andra i kommunen som arbetar med programverksamhet. 


 
Rigmor Persson, kulturchef Essunga
 -  Expo är en bra kontaktyta och mötesplats. Det är bra att möta alla på Kultur i Väst, till exempel personal från Klangfärg och Hörlursriggen. Det som är runt omkring musiken är värdefullt. Expo är ett viktigt arrangemang. Det är den enda möjligheten att få en uppfattning om produktionerna och Kultur i Väst är en kvalitetgarant. 


 

Marie-Louise Svensson, styrelsen Kultur i Väst
- Produktionerna är väldigt bra och det är kul att träffa människor runt omkring evenemanget. Det är en höjdpunkt att gå på Expo, det uppskattas av mig och många som jag ofta har kontakt med. 


Eva Pettersson, Kultur- och fritidschef Tanum
– Det har varit en bra dag, men man har backat lite när det gäller antal män än kvinnor på scenen. Ibland blir det lite klichéartat när det gäller just barnproduktionerna men annars är jag nöjd. 

Senaste nyheter

 • Smörgåsbord med barnkultur

  fredag 27 mars 2015
  Kulturkatalogen Väst Kultur i Västs arbetsgrupp för kultur för barn och unga deltog i Centrum för barnkulturforsknings årliga symposium. Årets tema är fostran, marknad och barnkultur och har titeln Barnkultursymposium 2015: Ordning och reda, konsten på fredá! Om fostran, marknad och barnkultur.
 • Välkommen på clinic med norsk/polska gruppen AKKU 26 mars

  fredag 13 mars 2015
  Jämställdhet AKKU är på besök i Sverige och Göteborg. I samband med sin konsert på Klubb Ankaret så ges vi även möjlighet att höra gruppen berätta om processen, om att befinna sig i gränslandet mellan att komponera musik och improvisation och vad som händer där i gränslandet. Så välkommen till Högskolan för scen och musik den 26 mars klockan 13–16.
 • Stort intresse för Kultur i Västs dirigentkurs

  torsdag 12 mars 2015
  Musik I tisdags gjorde Kultur i Västs dirigentkurs för tjejer en praktikdag hos Göteborg Wind Orchestra, något som uppmärksammades både av Ekot i Sveriges Radio och P4 Göteborg.