Listen to the World!

2009 var Sverige värdland för ISCM World New Music Days. Den årliga festivalen är ett prestigefullt sammanhang för tonsättare världen över – och för publiken ett fantastiskt tillfälle att ta del av det senaste från den internationella ljudkonstscenen.

I Västsverige expanderade Listen to the World! till att presentera ljudkonst på allt från Bohuslänska klippor till konsthallar och konserthus – mer än hundra programpunkter i drygt 20 kommuner.

Festivalens ambition var att både visa på och inspirera Västsveriges kreativa musikliv. Samarbete var en hörnsten i arbetet där allt från Göteborgs Symfoniker till föreningar, det fria kulturlivet och resurscentrum för daglig verksamhet deltog.

På denna sida kan du ta del av material från festivalen, med fokus på festivalrapporten och den västsvenska delen av festivalen.

Senaste nyheter

 • Festligt kalas där alla är med

  torsdag 25 juni 2015
  Tillgänglighet Tillgänglighet är kanske inte det första man tänker på när det handlar om en stadsfestival som Göteborgs Kulturkalas.
 • Rungande avslutning för Kultur i Västs dirigentkurs

  måndag 22 juni 2015
  Musik På midsommardagen träffades deltagarna i Kultur i Västs dirigentkurs för en sista intensiv kurslördag. På Artisten dirigerade de musik av Brahms, Grieg, Tjajkovskij och Sjostakovitj.
 • Planera in höstens stora körhändelse redan nu!

  tisdag 9 juni 2015
  Musik Den 23–27 oktober smäller det – då sjunger Höstlovskören Carmina Burana på Göteborgs konserthus. Höstlovskören är en fem dagar lång körkurs, som avslutas med en maffig konsert. Unga sångare från hela Västra Götaland är välkomna att delta. Anteckna datumen i kalendern redan nu!

Kontakt

 • Nils Wiklander
  konsulent arrangörsutveckling
  031-333 51 34
  0738-21 00 03