Listen to the World!

2009 var Sverige värdland för ISCM World New Music Days. Den årliga festivalen är ett prestigefullt sammanhang för tonsättare världen över – och för publiken ett fantastiskt tillfälle att ta del av det senaste från den internationella ljudkonstscenen.

I Västsverige expanderade Listen to the World! till att presentera ljudkonst på allt från Bohuslänska klippor till konsthallar och konserthus – mer än hundra programpunkter i drygt 20 kommuner.

Festivalens ambition var att både visa på och inspirera Västsveriges kreativa musikliv. Samarbete var en hörnsten i arbetet där allt från Göteborgs Symfoniker till föreningar, det fria kulturlivet och resurscentrum för daglig verksamhet deltog.

På denna sida kan du ta del av material från festivalen, med fokus på festivalrapporten och den västsvenska delen av festivalen.

Senaste nyheter

 • Smörgåsbord med barnkultur

  fredag 27 mars 2015
  Kulturkatalogen Väst Kultur i Västs arbetsgrupp för kultur för barn och unga deltog i Centrum för barnkulturforsknings årliga symposium. Årets tema är fostran, marknad och barnkultur och har titeln Barnkultursymposium 2015: Ordning och reda, konsten på fredá! Om fostran, marknad och barnkultur.
 • Välkommen på clinic med norsk/polska gruppen AKKU 26 mars

  fredag 13 mars 2015
  Jämställdhet AKKU är på besök i Sverige och Göteborg. I samband med sin konsert på Klubb Ankaret så ges vi även möjlighet att höra gruppen berätta om processen, om att befinna sig i gränslandet mellan att komponera musik och improvisation och vad som händer där i gränslandet. Så välkommen till Högskolan för scen och musik den 26 mars klockan 13–16.
 • Stort intresse för Kultur i Västs dirigentkurs

  torsdag 12 mars 2015
  Musik I tisdags gjorde Kultur i Västs dirigentkurs för tjejer en praktikdag hos Göteborg Wind Orchestra, något som uppmärksammades både av Ekot i Sveriges Radio och P4 Göteborg.

Kontakt

 • Nils Wiklander
  konsulent arrangörsutveckling (tjänstledig)
  031-333 51 34
  0738-21 00 03