Listen to the World!

2009 var Sverige värdland för ISCM World New Music Days. Den årliga festivalen är ett prestigefullt sammanhang för tonsättare världen över – och för publiken ett fantastiskt tillfälle att ta del av det senaste från den internationella ljudkonstscenen.

I Västsverige expanderade Listen to the World! till att presentera ljudkonst på allt från Bohuslänska klippor till konsthallar och konserthus – mer än hundra programpunkter i drygt 20 kommuner.

Festivalens ambition var att både visa på och inspirera Västsveriges kreativa musikliv. Samarbete var en hörnsten i arbetet där allt från Göteborgs Symfoniker till föreningar, det fria kulturlivet och resurscentrum för daglig verksamhet deltog.

På denna sida kan du ta del av material från festivalen, med fokus på festivalrapporten och den västsvenska delen av festivalen.

Senaste nyheter

 • Kvalitet i fokus på vårens samordnarträff

  måndag 25 maj 2015
  Kulturkatalogen Väst Under två dagar samlades flera kommunala samordnare i regionen och konsulenter från Kultur i Väst för att tillsammans dela erfarenheter och utvecklas i sitt ar
 • Sommarmingel för fria utövare 11 juni

  tisdag 5 maj 2015
  Musik Den 11 juni bjuder vi in fria utövare till ett mingel där du får möjlighet att träffa kollegor och utövare inom andra konstformer. På plats finns konsulenter och producenter inom respektive konstartsområde samt Kultur i Västs förvaltningschef Magnus Bäckström.
 • Kreativitet går i cykler och kommer alltid tillbaka

  tisdag 28 april 2015
  Jämställdhet Gamlestans jazzfestival pågår runt om i stan och Göteborg gästas av en mängd coola och högintressanta jazzmusiker. En av dem, jazzsångerskan Lina Nyberg, bjöds in för att hålla en clinic på Nefertiti under tisdagseftermiddagen. Temat – kreativitet, kreativitetens upp- och nergångar och om att kicka igång sin inspiration, intresserade många.

Kontakt

 • Nils Wiklander
  konsulent arrangörsutveckling (tjänstledig)
  031-333 51 34
  0738-21 00 03