Foto: Fredrik Swedemyr

Foldrar

Ge ditt barn kärlek, närande föda och ORD!

Här kan du ladda ner följande foldrar som pdf. Pdf:n är skrivbar. 

 

Böcker om barn, bibliotek och språk på många språk!

 

 

Nu finns nya fina broschyren Ditt språk och din röst...  om små barns språk och bibliotek på 48 olika språk. Olof Landströms bilder visar att högläsning är en social och magisk aktivitet – ett äventyr för barn och vuxna!

Här kan du ladda ner dem som pdf.

Skriv ut dubbelsidigt i färg på vanligt A4-format. Använd helst något tjockare papperskvalitet än vanligt kopieringspapper.

Broschyren finns även i tryckt form på 11 språk: arabiska, engelska, franska, kinesiska, persiska, polska, ryska, somaliska, svenska, thai. Dessa kan beställas från: ib.ssb@stockholm.se

Läns- och regionbiblioteken har tagit fram foldrarna tillsammans
med Internationella biblioteket och med ekonomiskt stöd av Kulturrådet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste nyheter

 • Nu kan du beställa material till Sommarboken!

  torsdag 4 februari 2016
  Litteratur Nu kan du göra din beställning till Sommarbokens material inför sommaren. Anmälan är öppen för alla folkbibliotek i hela landet. Skicka in formuläret senast den 17 april.
 • Ljudmagasinet – om syntolkad tv, bristande tillgänglighet, poesi och prosa

  torsdag 28 januari 2016
  Ljudmagasinet I årets första nummer har vi undersökt hur det har gått sedan bristande tillgänglighet infördes som en ny form av diskriminering i diskrimineringslagen. Vi har tagit en titt på det syntolkade tv-utbudet och så har vi träffat Peter Lindqvist som har en passion för radio. Det kommer även handla om poesi, prosa och en akademiledamot på turné.
 • Ljudmagasinet - om Amerikadrömmen, film, böcker och en kommande kulturarena

  torsdag 10 december 2015
  Ljudmagasinet I årets sista nummer ska det handla om emigrantvågen från Sverige till det stora landet i väster. Många åkte, en del kom tillbaka och i Ljudmagasinet får du höra historien om en av de som återvände. Det blir också Bokprat med Gunnar, julfilm, matlagning i blindo och en utflykt till en kommande kulturarena.

Kontakt

 • Eva Fred
  konsulent litteratur barn och unga, biträdande länsbibliotekarie
  070 652 02 13