Foto: Fredrik Swedemyr

Foldrar

Ge ditt barn kärlek, närande föda och ORD!

Här kan du ladda ner följande foldrar som pdf. Pdf:n är skrivbar. 

 

Böcker om barn, bibliotek och språk på många språk!

 

 

Nu finns nya fina broschyren Ditt språk och din röst...  om små barns språk och bibliotek på 48 olika språk. Olof Landströms bilder visar att högläsning är en social och magisk aktivitet – ett äventyr för barn och vuxna!

Här kan du ladda ner dem som pdf.

Skriv ut dubbelsidigt i färg på vanligt A4-format. Använd helst något tjockare papperskvalitet än vanligt kopieringspapper.

Broschyren finns även i tryckt form på 11 språk: arabiska, engelska, franska, kinesiska, persiska, polska, ryska, somaliska, svenska, thai. Dessa kan beställas från: ib.ssb@stockholm.se

Läns- och regionbiblioteken har tagit fram foldrarna tillsammans
med Internationella biblioteket och med ekonomiskt stöd av Kulturrådet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste nyheter

 • Bakom kulisserna på Augustpriset

  onsdag 18 november 2015
  Litteratur Det är ett omsorgsfullt arbete som leder fram till vinnarna av Augustpriset. Eva Fred på Kultur i Väst är en av 63 elektorer. Hon har fått det smickrande uppdraget och är med i arbetet att utse vinnaren till Augustpriset i barn- och ungdomskategorin.
 • Författardag med fokus på barn- och ungdomslitteratur

  torsdag 5 november 2015
  Litteratur Barn och unga behöver ingångar till språket och nyckeln är att erbjuda berättelser. Den 12 november kan du möta författare och illustratörer som alla sätter berättandet i centrum genom sitt författarskap inom barn- och ungdomslitteratur. Under dagen presenterar aktuella författare och illustratörer sig själva och sitt arbete.
 • Ljudmagasinet - om syntolkning, bilkörning och om att mista och återfå synen

  torsdag 15 oktober 2015
  Ljudmagasinet Ljudmagasinet har ett späckat oktobernummer! I det här numret träffar du bland annat musikern som skrev en bok om hur det vara att mista synen och sedan få den tillbaka. Vi berättar om en ny kurs i syntolkning av film på Akademin Valand och träffar konstnären och syntolken Eli Tistelö. Förutom det åker vi bil med en synskadad förare, rapporterar om tjänsten Talboken kommer och mycket mer.

Kontakt

 • Eva Fred
  konsulent litteratur barn och unga, biträdande länsbibliotekarie
  070 652 02 13