Övriga aktörer

Bohusläns Museum/Västarvet

Har du filmer på VHS eller smalfilm kan Bohusläns museum hjälpa dig att digitalisera dina filmer mot en ersättning. Kontaktperson är Rune Hixén, rune.hixen@vgregion.se, 0522-65 65 81

Vara folkhögskola


Vill du redigera dina filmer och kanske lägga på ljud? Då kan filmverkstaden på Vara folkhögskola hjälpa till. Kontaktperson är        Emma Johansson,
emma.v.johansson@vgregion.se, 0736 - 13 22 24

Svenska Filminstitutet

SFI har ett uppdrag att arbeta med frågan genom sitt arbete inom enheterna Bibliotek, Filmarkiv och Rotebro Filmservice.
http://www.sfi.se/sv/om-svenska-filminstitutet/Verksamheten/Organisation/Filmarvet

Kungliga biblioteket

Deras verksamhet på Filmarkivet i Grängesberg  har i uppdrag att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet. De  digitaliserar smalfilm i mycket begränsad skala i nuläget, då stora mängder film redan ligger och väntar.  http://www.kb.se/samlingarna/Ljud--rorlig-bild/Filmarkivet-i-Grangesberg

Se äldre film

http://www.filmarkivet.se/

Mediapoolen och ABF

Båda dessa aktörer finns i regionen och formulerar just nu hur de kan vara resurser inom Filmarvet. Mer information kommer under våren.

Privata aktörer

I många kommuner finns det dessutom privata företag som sysslar med digitalisering av både smalfilm och videofilm.

Senaste nyheter

 • Ljudmagasinet - Synskadad förr och nu

  torsdag 22 januari 2015
  Ljudmagasinet Vi inleder det här året med ett temanummer. Det ska handla kulturhistoria, om att skiljas från föräldrar i ung ålder, om att få delta i undervisningen på samma villkor som seende och om vikten av att bevara alla människors historia. Den här gången handlar Ljudmagasinet nämligen om att vara synskadad förr och nu.
 • Ny plattform för Västra Götalands digitala kulturarv

  fredag 5 september 2014
  Kulturarv/ABM I samband med Kulturarvsdagen den 14 september 2014 lanserar ABM Västra Götaland en ny digital plattform – en ingång till det digitala kulturarvet i Västra Götaland. Den nya webbplatsen är till för dig som vill veta mer om vad som finns på dessa institutioner och hur det kan användas i praktiken.
 • Möt en länshemslöjdkonsulent!

  tisdag 27 maj 2014
  Kulturkatalogen Väst Slöjd i Väst arbetar mycket med de ideella hemslöjdsföreningarna i regionen och har ett stort kursutbud tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Här berättar länshemslöjdkonsulent Hillevi Gunnarsson om sitt arbete på Slöjd i Väst.