Rock- och popkör för 65+

"Äntligen!" Så löd svaret när vi hösten 2010 ställde frågan: Är äldreintresserade av att sjunga yngre artisters låtar? Hundratals rebelliska 65-plussare hörde av sig och Göteborgs första pop- och rockkör för seniorer var ett faktum.

Nu bildas liknande körer i Härryda, Mölnlycke och Mellerud: rockers i mogen ålder som vill göra de yngre generationernas musik till sin. Låtar av till exempel Laleh, Kent, Veronica Maggio, Thåström, Håkan Hellström får nya dimensioner när de filtreras genom så mycket livserfarenhet och perspektiv.

Efter att ha upplevt entusiasmen, sångglädjen och de generationsöverskridande mötena vill vi sprida konceptet vidare. Vi bidrar med våra kunskaper och erfarenheter. Att intresset finns på många orter är vi övertygade om.

Projektet bygger på lokal förankring och samverkan mellan kulturverksamhet, äldreomsorg och studieförbund. Long live rock’n’roll!

Vill du starta en seniorkör i din kommun? Kontakta Kajsa Paulsson.

Läs också

 • Projektet med en rock- och popkör för 60-plussare startade hösten 2010. Intresset var enormt. Idén...

Senaste nyheter

 • Kulturen och hälsan: Att mötas och växa i allvar och lek

  onsdag 9 september 2015
  Kultur och hälsa Kulturen och hälsan: Att mötas och växa i allvar och lek är en del i ett samarbetsprojekt för att lyfta fram konstens, kulturens och lekens livsnödvändighet – i alla åldrar. Den 6 oktober bjuder vi in till en konferens i Skövde för att dela och utbyta lärdomar och möjligheter men också insikter om dilemman och svårigheter.
 • Tack till alla deltagare under Scenkonstdagarna 2014

  onsdag 5 mars 2014
  Arrangörsutveckling Tack Riksteatern Väst, Brewhouse, arrangörer, producenter, konsulenter, publik, artister, tekniker, konferencierer och alla andra för att ni deltog i Scenkonstdagarna 2014. Två dagar fyllda med bland annat dans, musik, opera, seminarier, teater och workshops!
 • David skriver nya sånger om livet

  måndag 9 december 2013
  Kultur och hälsa Tänk att få en sång om sig själv, en där man får höra att man är bra precis som man är. Och det trots att höften värker, vänsterfoten inte riktigt hänger med eller att minnet sviker ibland. En helt ny sång som handlar om vardagen på äldre dar, hur det känns när allt inte är som förr men som ändå lyfter fram guldkornen i tillvaron. David Oest skriver just den sången!

Kontakt

 • Kajsa Paulsson
  producent kultur och hälsa
  070 349 21 55