Kultur och hälsa: Ett perspektiv i verksamheten

Om du som sjuåring sjöng Alice Tegnér ur den första utgåvan av ”Nu ska vi sjunga”, då kan du vara en bit över 70 i dag.

Om du var 25 år när Bill Haleys ”Rock Around the Clock” blev populär, då är du 80 nu.

Om du som häpen tonåring upplevde Jussi Björlings paradroller, då kan du vara bortåt 90 minst.

Kanske fick du din första kyss för 50 år sedan till toner av
Šaban Bajramović, drömde om den till sånger av Abdi Sinimo eller grät
för den tillsammans med Rosita Serrano.

Kulturupplevelser gör gott – det känns härligt efter en bra konsert eller en danskväll. Vi jobbar med att låta kulturens positiva kraft verka så brett och så länge som möjligt. Kultur i Väst lägger extra kraft på att ta fram ett brett musikutbud av hög kvalitet till den äldre publiken, både där man får uppleva musik och vara med och skapa själv. 

Här kan du få hjälp att starta en seniorkör, arrangera en konsert anpassad för äldre publik eller varför inte låta danskapellet komma till ditt äldreboende?

Senaste nyheter

 • Kulturen och hälsan: Att mötas och växa i allvar och lek

  onsdag 9 september 2015
  Kultur och hälsa Kulturen och hälsan: Att mötas och växa i allvar och lek är en del i ett samarbetsprojekt för att lyfta fram konstens, kulturens och lekens livsnödvändighet – i alla åldrar. Den 6 oktober bjuder vi in till en konferens i Skövde för att dela och utbyta lärdomar och möjligheter men också insikter om dilemman och svårigheter.
 • Tack till alla deltagare under Scenkonstdagarna 2014

  onsdag 5 mars 2014
  Arrangörsutveckling Tack Riksteatern Väst, Brewhouse, arrangörer, producenter, konsulenter, publik, artister, tekniker, konferencierer och alla andra för att ni deltog i Scenkonstdagarna 2014. Två dagar fyllda med bland annat dans, musik, opera, seminarier, teater och workshops!
 • David skriver nya sånger om livet

  måndag 9 december 2013
  Kultur och hälsa Tänk att få en sång om sig själv, en där man får höra att man är bra precis som man är. Och det trots att höften värker, vänsterfoten inte riktigt hänger med eller att minnet sviker ibland. En helt ny sång som handlar om vardagen på äldre dar, hur det känns när allt inte är som förr men som ändå lyfter fram guldkornen i tillvaron. David Oest skriver just den sången!

Kontakt

 • Kajsa Paulsson
  producent kultur och hälsa
  070 349 21 55