Historik

2006 tog politikerna i Västra Götalandsregionen beslut om att slå ihop Regionbiblioteket, Konst- och kulturutveckling och Musik i Väst till en enda, kraftfull aktör på kulturområdet.

I januari 2007 bildades den nya kulturförvaltningen Kultur i Väst.

Under två omgångar 2010 skedde flytten till de nya lokalerna på Rosenlundsgatan, där de tidigare tre enheterna nu samlas, under ett och samma tak och under ett och samma namn – Kultur i Väst.

Senaste nyheter

 • Kultur för alla? En konferens om tillgänglighet, interaktion och integritet

  torsdag 1 oktober 2015
  Arrangörsutveckling Vad kan vi göra för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet? Hur kan vi göra kulturen mer tillgänglig? Det är huvudfrågorna i konferensen Kultur för alla? – Om tillgänglighet, interaktion och integritet, som vi arrangerar den 12–13 november på Auktionsverkets Kulturarena i Göteborg.
 • Nu söker vi en ny kommunikationschef!

  torsdag 1 oktober 2015
  Kultur i väst Är du en erfaren chef, trygg och tydlig i ditt ledarskap? Kan du stödja dina medarbetare men har också lust att utveckla och kraft att utmana? Då tycker vi du ska söka jobbet som kommunikationschef hos oss!
 • Skolbiodag 7 oktober

  tisdag 29 september 2015
  Film Skolbiodagen tar Skolbion in i framtiden genom lyfta relevanta frågeställningar och diskutera vad filmen, biografen och skolbion kan fylla för funktion nu och i framtiden.