Historik

2006 tog politikerna i Västra Götalandsregionen beslut om att slå ihop Regionbiblioteket, Konst- och kulturutveckling och Musik i Väst till en enda, kraftfull aktör på kulturområdet.

I januari 2007 bildades den nya kulturförvaltningen Kultur i Väst.

Under två omgångar 2010 skedde flytten till de nya lokalerna på Rosenlundsgatan, där de tidigare tre enheterna nu samlas, under ett och samma tak och under ett och samma namn – Kultur i Väst.

Senaste nyheter

 • Vill du vara med i utvecklingen av Körcentrum Väst?

  tisdag 1 december 2015
  Kultur i väst Nu söker vi en konsulent och koordinator som ska arbeta med att utveckla vår nya verksamhet Körcentrum Väst. Här får du en unik chans att bygga upp och skapa från grunden samt vara med och stärka körlivet i Västra Götaland.
 • Nu söker vi en chef inom musik och arrangörsutveckling!

  tisdag 27 oktober 2015
  Kultur i väst Är du en erfaren chef, trygg och tydlig i ditt ledarskap? Har du en gedigen och bred erfarenhet inom musik och arrangörsutveckling? Kan du stödja dina medarbetare, men har också lust att utveckla och kraft att utmana? Då tycker vi du ska söka jobbet som enhetschef hos oss!
 • Kultur för alla? En konferens om tillgänglighet, interaktion och integritet

  torsdag 1 oktober 2015
  Arrangörsutveckling Vad kan vi göra för att fler ska ta del av och delta i det offentligt finansierade kulturlivet? Hur kan vi göra kulturen mer tillgänglig? Det är huvudfrågorna i konferensen Kultur för alla? – Om tillgänglighet, interaktion och integritet, som vi arrangerar den 12–13 november på Auktionsverkets Kulturarena i Göteborg.