Frame är Västra Götalands festival för ung kort film och den regionala uttagstävlingen till Novemberfestivalen – nationell arena för ung svensk film.

Frame pågår 26–27 april på Bio Capitol i Göteborg.

Lördag 26 april Mellanvikt och Tungvikt
Söndag 27 april Frame Junior 

Vi är stolta och glada över att visa film gjorda av våra färskaste filmare, på en av Göteborgs äldsta biografer. Här kan du läsa hela programmet för årets festival.

Varmt välkommen till festivalen, det är fri entré till alla programpunkter som hålls på bio Capitol!

På Frame tävlar två ålderkategorier med chans att tävla vidare i Novemberfestivalen:
Mellanvikt 16–19 år
Tungvikt 20–26 år

Frame Junior är för alla filmare upp till 15 år, och uppdelad i tre ålderskategorier (tävlar ej i Novemberfestivalen):
Upp till 9 år
10–12 år
13–15 år 

Har du frågor?
Kontakta oss på info@frame.nu.

Frame på Facebook och Instagram
Gilla vår sida på Facebook - där lägger vi också upp nyheter och information inför festivalen! Vi finns även på Instagram där vi lägger upp bilder från kontoret, festivalhelgen och andra arrangemang som vi deltar på – sök på @framefilmfestival och #frame2014

Frame Nyhetsbrev
Festivalens egna nyhetsbrev med allt nytt kring festivalen och en hel del tips för våra unga filmare. Vill du prenumerera? Klicka på länken och fyll i dina uppgifter så får du nyhetsbrevet framöver. 

Frame-dvd
Nu finns dvd:n Best of Frame 2013, med guldkorn från förra årets festival, skicka adressuppgifter till info@frame.nu så kommer den på posten. 

Om Frame
Frame är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 21-22 november 2014. Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västra Götalandsregionen kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se

Nyheter

 • Frame filmfestival – årets höjdpunkt för ung kortfilm

  tisdag 22 april 2014
  Redan på lördag morgon drar Frame filmfestival igång, med filmfrukost. Sedan följer en fullmatad helg med massor av film, intressanta panelsamtal och föreläsningar. Här ska också koras vinnare i tre olika tävlingsklasser. Missa inte årets höjdpunkt inom ung kortfilm i Västra Götaland!
  Frame
 • Frame – tunga namn i årets festivaljury

  tisdag 15 april 2014
  Med stolthet presenterar Frame en riktigt tung jury till årets filmfestival. Skådespelerskan Nina Zanjani, regissören Gorki Glaser-Müller och filmjournalisten Maria Domellöf-Wik kommer att sätta en professionell prägel på festivalen där närmare 80 filmer gjorda av unga filmare tävlar.
  Frame
 • Här är årets vinjett till Frame filmfestival!

  Vinjettfilm 2014
  onsdag 26 mars 2014
  Nu släpper vi årets vinjettfilm för Frame filmfestival! Den är gjord av Sofia Åström och kan sammanfattas med uttrycket ”ut med det gamla, in med det nya”.
  Frame
 • Årets urvalsgrupp för Frame filmfestival är utsedd

  onsdag 5 mars 2014
  Frame filmfestivals urvalsgrupp är utsedd – Gözde, Patrik, Lisa och Tobias kommer se alla filmer som skickas in till årets festival!
  Frame
 • Frame söker urvalsgrupp till årets filmfestival

  tisdag 4 februari 2014
  Den 26–27 april strålar regionens unga filmare samman för vårens höjdpunkt inom ung kortfilm - Frame Filmfestival. Vill du vara med och påverka årets upplaga av Frame? Är du kanske själv filmare eller bara grymt intresserad av film och rörlig bild? Now is your time to shine!
  Frame
 • Frame på Kulturkalaset

  fredag 2 augusti 2013
  Kulturkalaset visar godbitar från årets Frame! Filmerna visas som förfilmer till Kulturkalasets filmprogram på bio Roy under kalasveckan.
  Frame

Kontakt

 • Kontakt

  Anna-Karin Johansson
  producent unga
  031-333 51 22
  0707-43 55 46

Kalendarium

Från bloggen

 • Tillgängligheten

  tisdag 22 april 2014
  Frame

  Fram till festivalen den 26-27 april kommer medlemmarna i vår urvalsgrupp att blogga om sin relation till film, ge tips eller bara dela sina funderingar. Här är Patrik Forsells funderingar.

 • Musikvideomani

  torsdag 10 april 2014
  Frame

  Fram till festivalen den 26-27 april kommer medlemmarna i vår urvalsgrupp att blogga om sin relation till film, ge tips eller bara dela sina funderingar. Här är Tobias Dahlbergs funderingar.

 • Avtryck och inspiration

  tisdag 1 april 2014
  Frame

  Fram till festivalen den 26-27 april kommer medlemmarna i vår urvalsgrupp att blogga om sin relation till film, ge tips eller bara dela sina funderingar. Här kommer Lisa Meyers bidrag.