Frame är Västra Götalands festival för ung kort film och den regionala uttagstävlingen till Novemberfestivalen – nationell arena för ung svensk film.

Festivalhelgen 2014 på Capitol är över, alla priser utdelade och vinnare korade. Efter en hel helg av film är intrycken många.

– Det är alltid väldigt spännande att se vilka filmer som kommer in, det är många oförutsägbara personliga berättelser vi får se. Kreativitet är det verkligen inte brist på bland våra unga filmskapare! säger Anna-Karin Johansson, producent för Frame.

Ett begrepp som juryn återkom till i sin bedömning var att filmerna var egensinniga. Det handlar antagligen om att tekniken blir allt mer lättillgänglig och då går det att verkligen experimentera.

Festivalen besöktes av flera spännande gäster, bland andra Svenska Filminstitutets kortfilmskonsulent Andreas Fock, prisbelönta kortfilmregissörerna Victor Lindgren och Lovisa Sirén. 

– Det är viktigt att få en möjlighet att få offentlig visning på biograf, och inte minst med representanter från filmbranschen på plats, det smäller högt!

Nästa anhalt för våra äldsta vinnare är Novemberfestivalen i Trollhättan, den nationella tävlingen där alla regionala vinnare möts.

Vinnarna i Frame 2014 hittar du här

Vinnarna i Frame Junior 2014 hittar du här

Frame Nyhetsbrev
Festivalens egna nyhetsbrev med allt nytt kring festivalen och en hel del tips för våra unga filmare. Vill du prenumerera? Klicka på länken och fyll i dina uppgifter så får du nyhetsbrevet framöver. 

Frame-dvd
Nu finns dvd:n Best of Frame 2013, med guldkorn från förra årets festival, skicka adressuppgifter till info@frame.nu så kommer den på posten. 

Om Frame
Frame är en regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 21-22 november 2014. Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Västra Götalandsregionen kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se

Nyheter

 • Frame filmfestival: Här är vinnarna

  söndag 27 april 2014
  Frame filmfestival är över för i år. Närmare 80 filmer visades under helgen, alla gjorda av unga filmskapare. Här är de lyckliga vinnarna!
  Frame
 • Frame filmfestival – årets höjdpunkt för ung kortfilm

  tisdag 22 april 2014
  Redan på lördag morgon drar Frame filmfestival igång, med filmfrukost. Sedan följer en fullmatad helg med massor av film, intressanta panelsamtal och föreläsningar. Här ska också koras vinnare i tre olika tävlingsklasser. Missa inte årets höjdpunkt inom ung kortfilm i Västra Götaland!
  Frame
 • Frame – tunga namn i årets festivaljury

  tisdag 15 april 2014
  Med stolthet presenterar Frame en riktigt tung jury till årets filmfestival. Skådespelerskan Nina Zanjani, regissören Gorki Glaser-Müller och filmjournalisten Maria Domellöf-Wik kommer att sätta en professionell prägel på festivalen där närmare 80 filmer gjorda av unga filmare tävlar.
  Frame
 • Här är årets vinjett till Frame filmfestival!

  Vinjettfilm 2014
  onsdag 26 mars 2014
  Nu släpper vi årets vinjettfilm för Frame filmfestival! Den är gjord av Sofia Åström och kan sammanfattas med uttrycket ”ut med det gamla, in med det nya”.
  Frame
 • Årets urvalsgrupp för Frame filmfestival är utsedd

  onsdag 5 mars 2014
  Frame filmfestivals urvalsgrupp är utsedd – Gözde, Patrik, Lisa och Tobias kommer se alla filmer som skickas in till årets festival!
  Frame
 • Frame söker urvalsgrupp till årets filmfestival

  tisdag 4 februari 2014
  Den 26–27 april strålar regionens unga filmare samman för vårens höjdpunkt inom ung kortfilm - Frame Filmfestival. Vill du vara med och påverka årets upplaga av Frame? Är du kanske själv filmare eller bara grymt intresserad av film och rörlig bild? Now is your time to shine!
  Frame

Kontakt

 • Kontakt

  Anna-Karin Johansson
  producent unga
  031-333 51 22
  0707-43 55 46

Kalendarium

 • Novemberfredag

  fredag 21 november 2014
  Film En konferens för dig som är intressad av ungas filmskapande eller på andra sätt arbetar med ungt filmskapande i Västra Götaland eller i övriga landet..

Från bloggen

 • Tillgängligheten

  tisdag 22 april 2014
  Frame

  Fram till festivalen den 26-27 april kommer medlemmarna i vår urvalsgrupp att blogga om sin relation till film, ge tips eller bara dela sina funderingar. Här är Patrik Forsells funderingar.

 • Musikvideomani

  torsdag 10 april 2014
  Frame

  Fram till festivalen den 26-27 april kommer medlemmarna i vår urvalsgrupp att blogga om sin relation till film, ge tips eller bara dela sina funderingar. Här är Tobias Dahlbergs funderingar.

 • Avtryck och inspiration

  tisdag 1 april 2014
  Frame

  Fram till festivalen den 26-27 april kommer medlemmarna i vår urvalsgrupp att blogga om sin relation till film, ge tips eller bara dela sina funderingar. Här kommer Lisa Meyers bidrag.