Urvalsgrupp

Frame Filmfestivals fenomenala urvalsgrupp sitter redo och bara väntar på att få se alla nya Framefilmer som snart strömmar in till festivalen.

Det är ju ett oerhört viktigt arbete de laddar för att sätta tänderna i, så visst är en ordentlig presentation på sin plats:


Adina Belin

Jag är 23 år och kommer ursprungligen från Stockholm. Jag har pluggat på filmlinjen på Fridhems folkhögskola i Skåne och deltagit i Film i Västs projekt Flickstarter. Nu pluggar jag konstvetenskap på universitetet, samtidigt som jag håller på med olika filmprojekt. Som filmare har jag framförallt inriktat mig på manus och regi, men jag är väldigt förtjust i scenografi och kostym också.


Amanda Ölander

Jag är en 23-årig student och filmare från Åbolands skärgård i Finland. Efter lite kringflackande i Irland och mediestudier i Helsingfors går jag nu mitt sista år på Högskolan i Skövde med inriktning på dokumentärfilm. Själv uppskattar jag innehåll och roliga idéer i filmer - korta som långa, men också ett bra hantverk är ju ögongodis. Tack vare att jag som 12-åring var med i Skärgårdsklipp som var en filmklubb för ungdomar, så stärktes idén om att man verkligen kunde hålla på med film mer än som hobby, på ett eller annat sätt. Jag ser det som ett stort förtroende, men framför allt ska det bli väldigt spännande och roligt, att få vara med i urvalsgruppen på Frame filmfestival i år och se vad barn och ungdomar i västsverige ser genom sina kameralinser. Lycka till, vi ses i april!


Andreas Luukinen

Engagerad mångsysslare från Hallstavik i norra Roslagen, som sedan 2008 studerat och arbetat med film. Brinner för rättvise- och utvecklingsfrågor, ögonblicksbilder och tillfälligheter. Svag för melodramer och dimridåer (”lite mysticism i en annars överrationaliserad värld har väl ingen dött av”). Jag har de senaste åren tagit min filmteoretiska ryggsäck ut i den praktiska filmproduktionsskogen. Jobbar för närvarande på produktionen av BÄTTRE I BERLIN på Filmhögskolan i Göteborg. Skriver dessutom kandidatuppsats på Institutionen för Globala Studier, om den romska minoriteten och romskt föreningsliv. Bor sedan ett år tillbaka på Styrsö och ser fram emot en vår med utflykter till hemliga vikar. 


Simon Åhman

Jag är 20 år gammal och jobbar med bland annat med reklam- och infromationsfilm och intervjuer. Mitt största intresse ligger dock i fiktionsfilm. Älskar att analysera och tenderar att göra det med nästan allt jag tittar på. Jag valde att gå med i urvalsgruppen för att jag tycker om att se nya talanger och hitta potential. Jag hade gärna ställt upp i Frame själv, men hade ingen film att göra det med!^^' Har ett finger med i Gatekeeper, som är en Star Trek/Star Wars crossover och världens största fanfilmsproduktion någonsin. 


 

Senaste nyheter

 • Skapande skola – sök senast 10 februari

  fredag 23 januari 2015
  Barn och unga Fram till och med den 10 februari är det möjligt för skolhuvudmän att söka Skapande skola-bidrag för F-9-elever i grundskolan.
 • Seminariet Expanded Cinema and the Art Institution under filmfestivalen

  tisdag 20 januari 2015
  Konst På senare år har den filmbaserade konsten fått en ökad betydelse. Fler konstnärer ser video och film som självklara uttryck och konstinstitutionerna har fördjupat kunskapen om filmbaserad konst och den visningsteknik den kräver. Seminariet Expanded Cinema and the Art Institution fokuserar på förhållandet mellan experimentella filmer, videoloops och installationer på ena sidan och konstinstitutionen på den andra sidan.
 • Låna Hörlursriggen från Kultur i Väst

  fredag 16 januari 2015
  Konst Kultur i Västs Hörlursrigg är tillgänglig för gratis utlåning till kulturaktörer i Västra Götalandsregionen.