Nyheter

 • Kvalitet i fokus på vårens samordnarträff

  Samordnarträff, människor vid buffén
  måndag 25 maj 2015
  Under två dagar samlades flera kommunala samordnare i regionen och konsulenter från Kultur i Väst för att tillsammans dela erfarenheter och utvecklas i sitt arbete.
  Kulturkatalogen Väst
 • Rekord i fokus när Bokprovning kommer till Göteborg

  onsdag 13 maj 2015
  Utgivningen av barn- och ungdomslitteratur slår rekord. Under 2014 gavs det ut 1860 titlar. Detta visar siffror från Svenska barnboksinstitutet, Sbi. Den 18 maj kan du få veta mer om trender i den aktuella utgivningen när Sbi kommer till Göteborg.
  Litteratur
 • barnensbibliotek.se – nu med bättre och coolare hemsida

  onsdag 6 maj 2015
  barnensbibliotek.se har en ny layout och funkar nu också på smartphones, surfplattor och datorer. Och så är den både snyggare och coolare.
  Litteratur
 • Och vinnarna är....

  torsdag 23 april 2015
  Nu vet vi vilka som har vunnit Bokjuryn. Inför trehundra barn på plats på stadsbiblioteket i Linköping presenterades årets vinnare.
  Litteratur
 • Snart får vi veta vilka böcker som vann

  tisdag 21 april 2015
  På torsdag, på Världsbokdagen, presenteras vinnarna i året Bokjuryn, tävlingen där barn och unga upp till 19 år får rösta bland fjolårets bästa böcker.
  Bibliotek
 • Teatermingel på Kultur i Väst den 3 september

  tisdag 21 april 2015
  Den 3 september drar vi igång hösten med ett mingel där teaterproducenter och arrangörer ges möjlighet att träffas, knyta kontakter och få information om vad som är på gång inför det kommande spelåret.
  Teater
 • Platser kvar på Barn och ungdomar i vården – om rum, kultur och delaktighet

  tisdag 14 april 2015
  Det finns fortfarande platser kvar på miniseminariet Barn och ungdomar i vården – om rum, kultur och delaktighet torsdagen den 23 april. Seminariet arrangeras på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus av Kultur i Väst, Västfastigheter, Göteborgs Stad, White och Kontor Kontur.
  Arkitektur
 • Vägus – dags för vårens provspelningar

  onsdag 1 april 2015
  Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, söker nya orkestermedlemmar. Två gånger per år hålls provspelningar. Vårens datum ligger i april och maj.
  Musik
 • Open Call – Ny chans att söka!

  Blommor logotype
  måndag 30 mars 2015
  Arbetar du med film, dans, litteratur, design, arkitektur, konst, musik, teater, cirkus eller något annat kulturuttryck i Västra Götaland?
  Kulturkatalogen Väst
 • Fullt hus på Scenkonstdagarna barn och unga 2015

  Publik på Scenkonstdagarna barn och unga 2015
  onsdag 11 mars 2015
  Dans, musik, teater och cirkus i två hela dagar i Uddevalla. Närmare 40 akter, 200 i publiken, med oss på Kultur i Väst och Regionteater Väst i personalstyrkan. Alla hjälps åt och jobbar med det som krävs just nu på Scenkonstdagarna barn och unga 10-11 mars 2015. Oavsett om man i vanliga fall jobbar i receptionen, som administratör, kommunikatör, producent, konsulent, skådespelare eller något annat.
  Kulturkatalogen Väst

Sidor

Från bloggen