Nyheter

 • Frame – tunga namn i årets festivaljury

  tisdag 15 april 2014
  Med stolthet presenterar Frame en riktigt tung jury till årets filmfestival. Skådespelerskan Nina Zanjani, regissören Gorki Glaser-Müller och filmjournalisten Maria Domellöf-Wik kommer att sätta en professionell prägel på festivalen där närmare 80 filmer gjorda av unga filmare tävlar.
  Frame
 • Vägus – här är vårens provspelningsdatum

  måndag 14 april 2014
  Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, söker nya orkestermedlemmar. Två gånger per år hålls provspelningar. Nu är vårens datum klara.
  Musik
 • Sommarboken 2014 drar igång

  fredag 11 april 2014
  För tredje året i rad drar nu Sommarboken i gång. Det innebär tre härliga månader med att sprida lustläsning bland 8–12-åringar runt om i landet.
  Litteratur
 • Här är årets vinjett till Frame filmfestival!

  Vinjettfilm 2014
  onsdag 26 mars 2014
  Nu släpper vi årets vinjettfilm för Frame filmfestival! Den är gjord av Sofia Åström och kan sammanfattas med uttrycket ”ut med det gamla, in med det nya”.
  Frame
 • Tack för fantastiska Scenkonstdagar i Uddevalla

  Teaterbussen
  måndag 17 mars 2014
  Tack alla artister, hela publiken, Regionteater Väst, Riksteatern Väst och alla andra som var med och gjorde Scenkonstdagarna barn och unga i Uddevalla 11-12 mars så bra!
  Kulturkatalogen Väst
 • Eva Fred i Augustjuryn igen

  onsdag 12 mars 2014
  Nu har årets Augustjury utsetts. Priset är ett av Sveriges mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära priser och delas ut i tre kategorier. Varje kategori har en egen jurygrupp som består av fem ledamöter. Eva Fred är en av dem.
  Litteratur
 • Rum för att läka och leka utrustar barn med kamera

  tisdag 11 mars 2014
  Under två dagar utrustas en grupp barn med kameror och får ta bilder på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Barnens fotograferande är en workshop som är en del av projektet Rum för att läka och leka, där man hoppas kunna få veta mer om vad barn vill ha om eller när de ukommer till ett sjukhus. Sveriges television var där och filmade.
  Arkitektur
 • Årets urvalsgrupp för Frame filmfestival är utsedd

  onsdag 5 mars 2014
  Frame filmfestivals urvalsgrupp är utsedd – Gözde, Patrik, Lisa och Tobias kommer se alla filmer som skickas in till årets festival!
  Frame
 • Danspoolen – här kommer filmen

  fredag 21 februari 2014
  För ett- och ett halvt år sedan startade Danspoolen, ett samarbetsprojekt i Fyrbodal. Kultur i Väst är delaktiga i satsningen, och släpper nu en film om modellen bakom Danspoolen.
  Dans
 • Frame söker urvalsgrupp till årets filmfestival

  tisdag 4 februari 2014
  Den 26–27 april strålar regionens unga filmare samman för vårens höjdpunkt inom ung kortfilm - Frame Filmfestival. Vill du vara med och påverka årets upplaga av Frame? Är du kanske själv filmare eller bara grymt intresserad av film och rörlig bild? Now is your time to shine!
  Frame

Sidor