Nyheter

 • Succé för Sommarboken i Hjällbo

  torsdag 3 juli 2014
  I Hjällbo satsar man stort under sommaren, som en del av projektet Sommarboken. Man har fått extra pengar, så man har kunnat anställa personal, som ska ansvara för projektet.
  Litteratur
 • Ett tillgängligt kalas i Göteborg

  Göteborgs Kulturkalas
  tisdag 1 juli 2014
  Nu samarbetar Kultur i Väst och Göteborg & Co för att göra Göteborgs Kulturkalas 12-17 augusti 2014 mer tillgängligt. Och särskilt tillgängligt ska kalaset vara för alla barn på Barnens kulturkalas i Trädgårdsföreningen.
  Tillgänglighet
 • Unga filmare fångar nuet på kulturkalaset

  onsdag 18 juni 2014
  Unga filmare gör film på Göteborgs kulturkalas. Regissören Simon Borka Gunnarsson leder projektet Gör film nu under fyra dagar, 13-16 augusti. Filmerna ska fånga nuet och skapa berättelser som skildrar hur det är att vara ung i Göteborg. Det hela avslutas med en minifilmfestival.
  Film
 • Premiär för Sommarboken

  fredag 13 juni 2014
  I dag, den 13 juni drar projektet Sommarboken igång. Den bärande idén i projektet är att hitta barns lust att läsa. Inga krav, inga måsten, bara läsning – för att man vill.
  Litteratur
 • Sommarboken till Rosenbad

  söndag 1 juni 2014
  Den 3 juni arrangerar Kulturdepartementet ett seminarium för att lyfta fram bibliotekens möjligheter att främja och stärka läsningen. Kultur i Väst är på plats för att berätta om arbetet med succéprojektet Sommarboken.
  Bibliotek
 • Fullsatt på Kom ut ur katalogen!

  Lis Hellström Sveningson
  onsdag 28 maj 2014
  Kom ut ur katalogen är en årlig mötesplats för alla som har eller är intresserade av att ha kulturpedagogiska projekt i Kulturkatalogen Väst.
  Kulturkatalogen Väst
 • Möt en länshemslöjdkonsulent!

  tisdag 27 maj 2014
  Slöjd i Väst arbetar mycket med de ideella hemslöjdsföreningarna i regionen och har ett stort kursutbud tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Här berättar länshemslöjdkonsulent Hillevi Gunnarsson om sitt arbete på Slöjd i Väst.
  Kulturkatalogen Väst
 • Unga röster om mötesplatser – utställning på Centralstationen i Göteborg

  fredag 23 maj 2014
  I ytterligare en vecka kan man ta del av tankar, idéer och modeller från barn och unga om nya mötesplatser på Centralstationen i Göteborg.
  Arkitektur
 • Illegala neandertalare till Fasching

  torsdag 22 maj 2014
  Nu står det klart vilken ung jazzgrupp som kommer att representera Västra Götalandsregionen i tävlingen Unga Jazzkometer på Fasching i Stockholm i september: Kvintetten Illegala neandertalare, från Göteborg.
  Musik
 • Sommarboken – en riktig succé

  fredag 9 maj 2014
  Sommarboken anno 2014 har varit en succé så här långt. Boklådorna och bokpåsarna har gått åt som smör i solsken och nu väntar bibliotek runt om i landet på att ta emot sina beställningar. Fredagen den 13 juni startar projektet, som håller på fram till sista augusti.
  Litteratur

Sidor

Från bloggen

 • Kultur i Väst på Bibu 2014

  tisdag 13 maj 2014
  Barn och unga

  Imorgon åker vi till Bibu, Scenkonstbiennal för barn och unga, i Helsingborg. Här kan du följa oss.