Nyheter

 • Nu öppnar anmälan till Scenkonstdagar barn och unga 2016

  logotype blommor
  torsdag 28 januari 2016
  Välkommen att anmäla dig till Scenkonstdagar barn och unga 6-7 april 2016! På Regionteater Väst i Uddevalla får du som arbetar med och för barn och unga chansen att ta del av aktuella upplevelser inom dans, musik, teater och cirkus/nycirkus.
  Kulturkatalogen Väst
 • Vad gör du här? Om scenkonst för barn och unga

  Panelsamtal
  torsdag 21 januari 2016
  Niklas Hald är skådespelaren som skrev en avhandling om sitt eget jobb, att spela teater för barn och unga i deras miljö. Tillsammans med Niklas Hald har Kultur i Väst arrangerat tre träffar för att ge utövare och arrangörer möjlighet att mötas, diskutera och utvecklas tillsammans under temat scenkonstföreställningar för barn och unga i deras egen miljö – skolan och klassen.
  Teater
 • Vi söker urvalsgrupp till årets festival!

  fredag 15 januari 2016
  Är du en cineast som är sugen på makt? Kanske har du erfarenhet från att själv göra film eller så vill du ha stenkoll på vilka framtidens stora filmskapare kommer vara?
  Frame
 • Dags att skicka in din film till Frame 2016

  fredag 8 januari 2016
  Nu är det dags för alla filmskapare i Västra Götaland att lämna in sina kortfilmer till Frame.
  Frame
 • 1,5 miljoner till pilotprojekt

  Plånbok och pengar
  onsdag 25 november 2015
  I september gjorde Kultur i Väst en utlysning om möjligheten att söka bidrag till pilotprojekt med koppling barn och unga, konst, kulturarv och Landskapskonventionen.
  Kulturkatalogen Väst
 • Fullt hus med Ylva Mårtens på Mötesplats barnkultur

  Ylva Mårtens
  onsdag 18 november 2015
  ”Barnens röster behövs i samhällsdebatten. De hörs alltför sällan. Genom barnens perspektiv ser vi hela samhället tydligt och skarpt. Deras blick är viktig. Barnens speciella villkor är en mätare på hur samhället fungerar och i deras berättelser får vi syn på oss själva.
  Barn och unga
 • Fullt hus på första Mötesplats barnkultur

  Människor i Kultur i Västs lokaler
  tisdag 6 oktober 2015
  Att se barn som människor med samma rättigheter som vi, och samtidigt respektera barns sårbarhet just för att de är barn – går det att förena? Frågan ställs av Lars H Gustafsson, barnläkare och författare, medlem av Barnombudsmannens expertråd och första gästen i nya Mötesplats barnkultur.
  Kulturkatalogen Väst
 • Poddradiointervjuer från Bokmässan

  måndag 5 oktober 2015
  Vad läser bibliotekarierna? Varför heter Jessica Schiefauers senaste roman När hundarna kommer? Vad fyller en bokcirkel för funktion? Det och litet till får du veta om du lyssnar på våra intervjer från Bokmässan 2015.
  Litteratur
 • Nu kan man hämta eller beställa Barnbokskatalogen

  måndag 28 september 2015
  Nu är Barnbokskatalogen släppt och 450 000 kataloger är redo att delas ut gratis till barn i hela landet. Årets tema är språk, där samiska och romska får litet mer uppmärksamhet.
  Barn och unga
 • Rapport från Bokmässans tredje dag

  söndag 27 september 2015
  Estradpoesi och transaktivism, Marie-Louise Ekman och Klas Gustafson om boken som handlar om Marie-Louise två liv, samtidspolitik och spänning. Mässans tredje dag lockade en stor publik och det varierade programmet gör att många olika människor hittar hit.
  Litteratur

Sidor

Från bloggen