Nyheter

 • Barnens favoritböcker framröstade

  onsdag 23 april 2014
  Nu är det klart vilka barn-och ungdomsböcker som fått barnens röster i Bokjuryn - Sveriges största bokjury. 35 000 barn och unga upp till 19 år har utnyttjat sin rösträtt och röstat fram sin favoritbok ur fjolårets bokskörd.
  Bibliotek
 • Barnen har sagt sitt – den 23 april får vi veta vilka böcker som är bäst

  tisdag 22 april 2014
  På Världsbokdagen den 23 april tillkännages vinnarna i Bokjuryn. Då får vi veta vilka böcker som landets största bokjury utsett. Vi sänder direkt från festivalen Litteralund i Lund. Du ser den på bokjuryn.se från klockan 10.30 och framåt.
  Bibliotek
 • Frame filmfestival – årets höjdpunkt för ung kortfilm

  tisdag 22 april 2014
  Redan på lördag morgon drar Frame filmfestival igång, med filmfrukost. Sedan följer en fullmatad helg med massor av film, intressanta panelsamtal och föreläsningar. Här ska också koras vinnare i tre olika tävlingsklasser. Missa inte årets höjdpunkt inom ung kortfilm i Västra Götaland!
  Frame
 • Frame – tunga namn i årets festivaljury

  tisdag 15 april 2014
  Med stolthet presenterar Frame en riktigt tung jury till årets filmfestival. Skådespelerskan Nina Zanjani, regissören Gorki Glaser-Müller och filmjournalisten Maria Domellöf-Wik kommer att sätta en professionell prägel på festivalen där närmare 80 filmer gjorda av unga filmare tävlar.
  Frame
 • Vägus – här är vårens provspelningsdatum

  måndag 14 april 2014
  Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, söker nya orkestermedlemmar. Två gånger per år hålls provspelningar. Nu är vårens datum klara.
  Musik
 • Sommarboken 2014 drar igång

  fredag 11 april 2014
  För tredje året i rad drar nu Sommarboken i gång. Det innebär tre härliga månader med att sprida lustläsning bland 8–12-åringar runt om i landet.
  Litteratur
 • Här är årets vinjett till Frame filmfestival!

  Vinjettfilm 2014
  onsdag 26 mars 2014
  Nu släpper vi årets vinjettfilm för Frame filmfestival! Den är gjord av Sofia Åström och kan sammanfattas med uttrycket ”ut med det gamla, in med det nya”.
  Frame
 • Tack för fantastiska Scenkonstdagar i Uddevalla

  Teaterbussen
  måndag 17 mars 2014
  Tack alla artister, hela publiken, Regionteater Väst, Riksteatern Väst och alla andra som var med och gjorde Scenkonstdagarna barn och unga i Uddevalla 11-12 mars så bra!
  Kulturkatalogen Väst
 • Eva Fred i Augustjuryn igen

  onsdag 12 mars 2014
  Nu har årets Augustjury utsetts. Priset är ett av Sveriges mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära priser och delas ut i tre kategorier. Varje kategori har en egen jurygrupp som består av fem ledamöter. Eva Fred är en av dem.
  Litteratur
 • Rum för att läka och leka utrustar barn med kamera

  tisdag 11 mars 2014
  Under två dagar utrustas en grupp barn med kameror och får ta bilder på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Barnens fotograferande är en workshop som är en del av projektet Rum för att läka och leka, där man hoppas kunna få veta mer om vad barn vill ha om eller när de ukommer till ett sjukhus. Sveriges television var där och filmade.
  Arkitektur

Sidor