Nyheter

 • Platser kvar på Barn och ungdomar i vården – om rum, kultur och delaktighet

  tisdag 14 april 2015
  Det finns fortfarande platser kvar på miniseminariet Barn och ungdomar i vården – om rum, kultur och delaktighet torsdagen den 23 april. Seminariet arrangeras på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus av Kultur i Väst, Västfastigheter, Göteborgs Stad, White och Kontor Kontur.
  Arkitektur
 • Vägus – dags för vårens provspelningar

  onsdag 1 april 2015
  Vägus, Västra Götalands Ungdomssymfoniker, söker nya orkestermedlemmar. Två gånger per år hålls provspelningar. Vårens datum ligger i april och maj.
  Musik
 • Open Call – Ny chans att söka!

  Blommor logotype
  måndag 30 mars 2015
  Arbetar du med film, dans, litteratur, design, arkitektur, konst, musik, teater, cirkus eller något annat kulturuttryck i Västra Götaland?
  Kulturkatalogen Väst
 • Fullt hus på Scenkonstdagarna barn och unga 2015

  Publik på Scenkonstdagarna barn och unga 2015
  onsdag 11 mars 2015
  Dans, musik, teater och cirkus i två hela dagar i Uddevalla. Närmare 40 akter, 200 i publiken, med oss på Kultur i Väst och Regionteater Väst i personalstyrkan. Alla hjälps åt och jobbar med det som krävs just nu på Scenkonstdagarna barn och unga 10-11 mars 2015. Oavsett om man i vanliga fall jobbar i receptionen, som administratör, kommunikatör, producent, konsulent, skådespelare eller något annat.
  Kulturkatalogen Väst
 • Skrivartävling avgjord – Sune åker till Ullared i nästa bok!

  måndag 9 mars 2015
  I höstas startade skrivartävlingen där barn och unga inbjöds att lämna förslag på vad nästa Sune-bok ska handla om och heta. Över 1500 fantasifulla och roliga bidrag har skickats in. Men det var ett tema och en titel som fångade juryns uppmärksamhet – Sune i Ullared. Det vinnande bidraget skickades in av fjortonåriga Jenny Bågenstål i Vällingby, som nu får se sin idé bli grunden till en ny bok med en av landets mest populära barn- och ungdomsbokskaraktärer.
  Bibliotek
 • Vårtecken! Scenkonstdagar i Uddevalla

  Sminkade skådespelare, en kvinna och en man
  onsdag 4 mars 2015
  Regionteater Väst och Kultur i Väst fortsätter den gemensamma satsningen på utbudsdagar för scenkonst för barn och unga. På Regionteater Väst i Uddevalla 10-11 mars visar vi smakprov på bokningsbara föreställningar från Kulturkatalogen Väst.
  Kulturkatalogen Väst
 • Kulturkatalogen uppdateras

  måndag 23 februari 2015
  Just nu håller vi på att uppdatera Kulturkatalogen på scenkonstsidan. Den 6 mars kommer den att vara fullt uppdaterad inför Scenkonstdagarna.
  Teater
 • Bioarbetare? Följ med på armkroksresa!

  torsdag 19 februari 2015
  Nu söker Kultur i Väst tre personer från mindre biografer i Västra Götalandsregionen, som vill följa med på armkroksresa till BUFF i Malmö i mars.
  Film
 • Full fart inför scenkonstdagarna

  måndag 26 januari 2015
  Det är bråda dagar inför scenkonstdagarna. Hitintills har det kommit in så många som nittio ansökningar från olika teatergrupper. Nu håller programmet som bäst på att formas för att dagarna ska bli så bra som möjligt.
  Teater
 • Nytt år och skolstart = Bokjuryn!

  onsdag 7 januari 2015
  Nu börjar den spännande omröstningen om vilka böcker som är årets bästa enligt Sveriges barn och unga. Från och med den 1 januari kan de rösta i Bokjuryn. Där avgör tiotusentals barn och unga varje år vilka som är årets bästa barn- och ungdomsböcker.
  Litteratur

Sidor

Från bloggen