Nyheter

 • Fullt hus med Ylva Mårtens på Mötesplats barnkultur

  Ylva Mårtens
  onsdag 18 november 2015
  ”Barnens röster behövs i samhällsdebatten. De hörs alltför sällan. Genom barnens perspektiv ser vi hela samhället tydligt och skarpt. Deras blick är viktig. Barnens speciella villkor är en mätare på hur samhället fungerar och i deras berättelser får vi syn på oss själva.
  Barn och unga
 • Fullt hus på första Mötesplats barnkultur

  Människor i Kultur i Västs lokaler
  tisdag 6 oktober 2015
  Att se barn som människor med samma rättigheter som vi, och samtidigt respektera barns sårbarhet just för att de är barn – går det att förena? Frågan ställs av Lars H Gustafsson, barnläkare och författare, medlem av Barnombudsmannens expertråd och första gästen i nya Mötesplats barnkultur.
  Kulturkatalogen Väst
 • Poddradiointervjuer från Bokmässan

  måndag 5 oktober 2015
  Vad läser bibliotekarierna? Varför heter Jessica Schiefauers senaste roman När hundarna kommer? Vad fyller en bokcirkel för funktion? Det och litet till får du veta om du lyssnar på våra intervjer från Bokmässan 2015.
  Litteratur
 • Nu kan man hämta eller beställa Barnbokskatalogen

  måndag 28 september 2015
  Nu är Barnbokskatalogen släppt och 450 000 kataloger är redo att delas ut gratis till barn i hela landet. Årets tema är språk, där samiska och romska får litet mer uppmärksamhet.
  Barn och unga
 • Rapport från Bokmässans tredje dag

  söndag 27 september 2015
  Estradpoesi och transaktivism, Marie-Louise Ekman och Klas Gustafson om boken som handlar om Marie-Louise två liv, samtidspolitik och spänning. Mässans tredje dag lockade en stor publik och det varierade programmet gör att många olika människor hittar hit.
  Litteratur
 • Rapport från Bokmässans andra dag

  lördag 26 september 2015
  Ungdomar från projektet Värsta boken intervjuade författaren Jessica Schiefauer, om senaste boken När hundarna kommer. Senare på eftermiddagen mottog hon priset Spårhunden för bästa ungdomsdeckare. Stockholms stadsbibliotek ställde också kluriga frågor, men i quizzen. Förutom prestige vann vinnaren finfina priser i form av böcker. Bokmässans andra dag bjöd på spänning, samtal om ungdomslitteratur och prisutdelningar.
  Litteratur
 • Bokmässan är i gång!

  fredag 25 september 2015
  Nu är bokmässan i gång och vi har tre dagar kvar med ett fullspäckat, spännande schema. Mässans första dag gick i bibliotekets tecken med till exempel samtal om rapporten Synen på skönlitteratur, litteraturbanken och bokcirklar.
  Litteratur
 • Sök pengar till konst- och kulturprojekt för barn och unga

  Sök pengar till pilotprojekt på blommor
  tisdag 15 september 2015
  Kultur i Väst har fått i uppdrag att initiera kultur- och konstprojekt för barn och unga med Landskapskonventionen som grund. För detta har 1,5 miljoner kronor extra avsatts och nu öppnar ansökan för pilotprojekt. Projektet ska vara en ny idé du vill testa, eller en utveckling av ett tidigare projekt. Projektet ska ha en koppling till landskapskonventionen och rikta sig till barn och unga upp till 19 år i någon eller några av Västra Götalandsregionens kommuner.
  Kulturkatalogen Väst
 • Fem workshopar och en föreläsning

  Workshop med Afsaneh Monemi
  fredag 11 september 2015
  Tack alla som var med på KulturpedX 2015! Under två dagar i september, i Trollhättan respektive Borås, visade erfarna kulturpedagoger exempel på kulturpedagogiska projekt i Kulturkatalogen Väst. Lärare, samordnare, fritidspedagoger och chefer deltog i föreläsningar och workshopar.
  Kulturkatalogen Väst
 • Skolbiodag 7 oktober

  måndag 24 augusti 2015
  Skolbiodagen firar Skolbions verksamhet i Göteborg och övriga Västra Götaland samt Halland, men blickar också framåt och ser hur Skolbion kan fylla en funktion både som en lokal mötesplats och ett forum för bildning. Skolbion har gått ned drastiskt de senaste fem åren, trots att våra biografer precis har blivit tekniskt upprustade tack vare skattemedel. Ändå stängs barn och unga ute mer än någonsin. Vår framtida publik bör få möjligheter att på ett demokratiskt sätt få möta kvalitativa filmer på skoltid ger dem också en större kulturpalett som gynnar vårt lokala kulturliv i framtiden. Detta kommer vi tala om!
  Film

Sidor

Från bloggen