Nyheter

 • Nu kan du som arbetar med unga fortbilda dig inom film!

  torsdag 25 juni 2015
  Tillsammans med Mediapoolen arrangerar Kultur i Väst tre fortbildningstillfällen för personal som arbetar för och med unga på deras fritid.
  Film
 • Festligt kalas där alla är med

  Blommor
  torsdag 25 juni 2015
  Tillgänglighet är kanske inte det första man tänker på när det handlar om en stadsfestival som Göteborgs Kulturkalas.
  Tillgänglighet
 • Ljudmagasinet - om jubilerande barnboksfigurer

  Bilden visar ett bokomslag på en bok om Pippi Långstrump. Omslaget är gult, och vi ser Pippi, Tommy, Annika och herr Nilsson äta vid ett bord. Nedanför boken står en figur av Lilla spöket Labans pappa.
  torsdag 11 juni 2015
  Nu kommer Ljudmagasinets sommarnummer! Den här gången firar vi flera uppmärksammade jubilarer inom barnlitteraturen, eftersom Pippi, Mumin, Plupp och Lilla spöket Laban, alla fyller jämt i år. Trevlig sommarläsning!
  Ljudmagasinet
 • Många kom ut ur katalogen!

  Människor i ett rollspel om hur Kultur i Väst jobbar
  fredag 5 juni 2015
  Kom ut ur katalogen! är en mötesplats för alla som jobbar med kulturpedagogik och som är med i Kulturkatalogen Väst eller som vill vara med där. Tisdagen den 2 juni välkomnade Kultur i Väst ett trettiotal personer till årets träff.
  Kulturkatalogen Väst
 • Check! i Göteborg 2015

  Check! logotype
  tisdag 2 juni 2015
  Check! 14-15 november i Göteborg riktar sig till dig som har arrangerat ett tag, börjat att arrangera eller har planer på att ordna konserter. Målet är att både stärka redan etablerade arrangörer och att hjälpa nya initiativ över tröskeln in i det offentliga stödsystem som finns för musikarrangörer.
  Arrangörsutveckling
 • Kvalitet i fokus på vårens samordnarträff

  Samordnarträff, människor vid buffén
  måndag 25 maj 2015
  Under två dagar samlades flera kommunala samordnare i regionen och konsulenter från Kultur i Väst för att tillsammans dela erfarenheter och utvecklas i sitt arbete.
  Kulturkatalogen Väst
 • Rekord i fokus när Bokprovning kommer till Göteborg

  onsdag 13 maj 2015
  Utgivningen av barn- och ungdomslitteratur slår rekord. Under 2014 gavs det ut 1860 titlar. Detta visar siffror från Svenska barnboksinstitutet, Sbi. Den 18 maj kan du få veta mer om trender i den aktuella utgivningen när Sbi kommer till Göteborg.
  Litteratur
 • barnensbibliotek.se – nu med bättre och coolare hemsida

  onsdag 6 maj 2015
  barnensbibliotek.se har en ny layout och funkar nu också på smartphones, surfplattor och datorer. Och så är den både snyggare och coolare.
  Litteratur
 • Och vinnarna är....

  torsdag 23 april 2015
  Nu vet vi vilka som har vunnit Bokjuryn. Inför trehundra barn på plats på stadsbiblioteket i Linköping presenterades årets vinnare.
  Litteratur
 • Snart får vi veta vilka böcker som vann

  tisdag 21 april 2015
  På torsdag, på Världsbokdagen, presenteras vinnarna i året Bokjuryn, tävlingen där barn och unga upp till 19 år får rösta bland fjolårets bästa böcker.
  Bibliotek

Sidor

Från bloggen